De Wildlife Garden in maart

Zingen Sijs

Maart begon met rustiger, warmer weer dan we onlangs hadden meegemaakt, wat erg welkom was na de hevige stormen van de vorige maand en het weer was behoorlijk lente zoals op een paar dagen aan het begin van de maand! De bloeiende bessenstruik in de tuin aan de achterkant van het huis was goed begroeid met geurende roze bloemen, maar aanvankelijk kwamen er geen hommels op bezoek. Er waren nu verschillende sijsjes aan het grazen in de tuin met twee felgele mannetjes die prachtig zongen. Ondanks het lenteachtige weer was er nog steeds geen teken van kikkerdril in de kleine vijver. Het lokale koppel wilde eenden bezocht de grote vijver verschillende keren, maar vertoonde geen tekenen van vestiging hier. In de eerste week van de maand was er wat essentieel werk aan ons kleine bosje bomen voltooid. Dit gebied was geplant als boomkwekerij voordat we het huis en de tuin kochten en de jonge boompjes, allemaal inheemse soorten, waren het gebied ontgroeid en gaven schaduw aan andere, meer open delen van de tuin. Het hakwerk is met grote zorg gedaan en het hout is in verschillende delen van de tuin gestapeld om natuurvriendelijke houtstapels te creëren. Alle wilde kersen werden achtergelaten omdat hun bloesem in het vroege voorjaar een verscheidenheid aan insecten aantrekt en een enkele jonge eik op een hoek werd onaangeroerd gelaten, maar andere bomen werden gekapt om het licht op de grond eronder door te laten. Het zal goed zijn om de bodemflora te zien regenereren. op de 6e van de maand keerde onze plaatselijke waterhoen voor het derde jaar terug naar de grote vijver, maar deze week was er geen teken van het vrouwtje.

Peacock Butterfly nectaring op Primrose Flowers

De tweede week van maart begon met vrij koel en winderig weer. Voor het eerst in weken kwam er een sperwer door de tuin – een heel knap exemplaar met een heel witte borst. Het weer bleef koel en winderig en een mannelijke goudvink werd gezien in de tuin op de 10e plus en een enkele rode wouw zweefde de meeste dagen over de tuin. de 11e het was een ellendige, natte en winderige dag, maar er waren grote aantallen pimpelmezen die de voerbakken gebruikten en veel vinken voedden zich op de grond eronder. Tijdens de lunch op de 11e het waterhoenvrouwtje verscheen dus we hebben hier nu net als vorig jaar een koppeltje. Hopelijk gaan ze weer succesvol broeden! Beide vogels draafden samen door de tuin en sprongen in de grote vijver. zien er erg tevreden uit en kennen hun omgeving! Op de 12e twee paar mooie sijsjes waren nog aan het grazen in de tuin, maar de waterhoentjes waren verhuisd naar de grotere vijver in het veld ernaast. Een kleine kudde langstaartmezen bezocht elke dag en op de 14e van de maand werden twee koninginnenhommels gezien in de nectartuin die zich voedden met de bloeiende bessenstruik.

Nieuwe houtwinkel

De derde week van maart begon met een prachtige mannelijke zwavelvlinder die rond de elzen-duindoornstruik vloog – hun larvale voedselplant, net buiten mijn kantoorraam en vervolgens wegvloog over de Big Meadow. Een van de mannelijke sijsjes, prachtig zingend vanaf de top van de grote hazelaar, kreeg soms gezelschap van de tweede en verschillende vrouwtjes waren deze week in de tuin. Het weer bleef af en toe mild en zonnig en primula’s en viooltjes stonden prachtig in bloei langs de laan buiten mijn huis. Er was echter nog steeds geen teken van tjiftjaf of zwartkop in de tuin en er werd geen tjiftjaf gehoord langs mijn laan of in het plaatselijke bos. Een merel was echter de meeste dagen aan het zingen en er zong elke dag een prachtige veldleeuwerik over de tuin, meestal zichtbaar in de heldere blauwe lucht. Onder de voet was de tuin, vooral de grote weide, erg nat, hoewel we al een tijdje geen regen hebben gehad.

Tjiftjaf

De laatste week van de maand bleef warm, helder en zeer zonnig en het was mogelijk om te geloven dat de lente vroeg was aangebroken. Er zijn deze week verschillende vlinders in de tuin gezien, vooral gespikkeld hout, en er werd een pauw gezien die op sleutelbloemen in het kreupelhout scharrelde. Het wilde eendpaar zat nog in de vijver ernaast maar bezocht soms onze vijver in de vroege ochtenden. Alle gebruikelijke vogels werden rond de tuin gezien en oeverwoelmuizen werden waargenomen die van de achtertuinrand naar de sleutelbloemweide renden. Er was echter nog steeds geen teken van kikkervisjes en ik begon me af te vragen of ze waren opgegeten door grote kuifsalamanders in de kleine vijver of zelfs door de waterhoentjes. Naarmate de week vorderde, kwamen de primula’s in het Dormouse Wood in bloei en begonnen de sleutelbloemen te verschijnen in de weide van de sleutelbloem. Op de 26e de eerste tjiftjaf werd gehoord en twee werden gezien aan de rand van het Slaapmuisbos en een derde zong in de oude meidoorn bij de moestuin. Tegen het einde van de maand werd een paar roodborstjes gezien die aan het eten waren, de een nam voedsel van de rand die ik aan het opruimen was en voedde de andere sierlijk aan de andere kant van de nectartuin.

De maand eindigde met een enkele heldere gaai in de tuin plus een mooie mannelijke sinaasappeltip in de moestuin. zich voeden met wilde vergeet-mij-niet-bloemen. Het voelde zeker alsof de lente was aangebroken, maar zoals waarschijnlijk in de South Shropshire Hills, misschien niet voor heel lang!

De eerste zwavel van de lente

Over Dinchope Dagboek

Ik ben een plantenecoloog, gespecialiseerd in het tuinieren van wilde dieren voor meer dan 30 jaar, boeken schrijven en lesgeven. Mijn blog gaat over de twee hectare grote natuurtuin die ik heb aangelegd in South Shropshire.

Dit bericht is geplaatst in Niet gecategoriseerd. Maak een bladwijzer van de permalink.

creditSource link

We will be happy to hear your thoughts

   Leave a reply

   Lelabo.be
   Logo
   Shopping cart